3 nya svenska mästare

I helgen avgjordes de svenska mästerskapen och för andra gången i svensk taekwondohistoria så sändes SM finalerna live!

Malmö Taekwondo skickade 8 fighters till Skellefteå och SM-veckan för att slås om Sveriges mest ärofyllda idrottsmedaljer. Det var en härlig laganda från stunden då vi samlades en tidig fredagsmorgon på Malmö Airport. När vi väl landade i värdstaden Skellefteå så hade laget gott om tid på sig att göra sig bekväma med staden och peppa varandra.

Taekwondo-SM gick igång på lördagen och startade med kadetter och juniorer. När det väl var våra utövares tur så var det 100 % fokus och vi startade starkt. Tilde började med att slå ut den tjej som ska OS-kvala till ungdoms-OS för Sverige. Med en enorm eufori i kroppen så var uppladdningen inför nästa match tuff. Tilde körde en stenhård semifinal men föll snöpligt när jagade en reducering de sista 15 sekunderna. Zoe gjorde en fantastisk insats i junior-klassen och vann. Trots sina blott 16 år så skulle Zoe även göra en SM final som senior, där räckte det tyvärr inte till men Zoe tog på en och samma dag ett SM-guld och ett SM-silver. Thea Kling förlora tyvärr sin semifinal mot blivande SM-mästarinnan i viktklassen.

Killarna gjorde gjorde en fantastisk insats även de. Joseph som normalt kör i -63 viktklassen hade inget motstånd och valde att ställa upp i -73 viktklassen. Joseph kör med 10 kg tyngre killar och gjorde en fantastisk semifinal och förlora med väldigt liten marginal. Jakob åkte tyvärr ut i kvartsfinalen mot en tidigare svensk mästare. Niklas slog i sin första match ut den regerande svenska mästaren i -74 och vann sedan finalen med 16-4 vilket resultera i ett sjätte SM-guld. Dean och Philip tävlade i samma viktklass och gjorde båda ett fantastiskt jobb i sina inledande matcher. De tog sig båda till SM-final och mötte varandra där Dean gick ut som vinnare i slutändan och tog sitt första senior-SM guld.

Senaste inläggen

Updated: 26 mars, 2018 — 14:10
KFUM Malmö Taekwondo © 2014 Frontier Theme